V Komunitnom centre v Hlohovci vytvárame bezpečné prostredie, v ktorom sa majú naši klienti možnosť, prostredníctvom rôznych aktivít, naučiť vzájomnej spolupráci a tolerancii. Jednou z aktivít je aj Kuchyňa bez hraníc, v rámci ktorej si naši klienti spolu s dobrovoľníkmi uvarili a pochutnali na Ukrajinských varenníkoch.


Recept na Ukrajinské varenníky

Suroviny

  • Hladká múka
  • Sóda bikarbóna
  • Soľ
  • Kefír
  • Vajíčka
  • Olej
  • Biela kapusta
  • Cibuľa
  • Paradajkový pretlak

Technologický postup

Nakrájame bielu kapustu na drobno, osolíme, okoreníme čiernym korením a postláčame. Nakrájame cibuľu 3 ks, opražíme do zlatista na cca 1 dcl oleja a rozdelíme na dve časti.

Kapustu s 1 časťou cibule udusíme na panvici. Druhú časť osmaženej cibuľky dáme do misky. Do udusenej kapusty pridáme paradajkový pretlak. Necháme oddychovať.

Preosejeme múku 0,5 kg. Kyslé mlieko (zakysanka) 500 ml zohrejeme na izbovú teplotu. Do múky si urobíme jamku, do jamky nalejeme zakysanku. Pridáme čajovú lyžičku soli, 1 vajíčko a miesime. Pridáme ešte 1 lyžičku sódy bikarbóny. Opäť miesime a necháme odpočívať 10-15 minút.

Z cesta vykrajujeme malé placky, naplníme ich kapustou a zatvoríme. Do hrnca dáme trochu vody, na parák uložíme plnené taštičky a varíme 6-7 minút na pare. Potom ich preložíme do misky s osmaženou cibuľkou a ováľame ich v nej. Následne servírujeme.

Dobrú chuť!


Fotopostup