Radi by sme Vám predstavili výrobky z našich tvorivých dielní, ktoré nájdete na vianočných trhoch už v piatok 8.12. v OC Retro v Bratislave. A o dva týždne v piatok 15.12. na vianočných trhoch v Hlohovci. Tešíme sa na Vašu návštevu.


Bábiky ušila naša ultra šikovná dobrovoľníčka Danka. Je ich presne 24 a každá je jedinečná. Zbierku tvorí napr. Japonka Yoko Ono, Zita Furková, Bolek Polívka, kuchárka Magdaléna Dobromila, diva Cher, víla Amálka, triedna učiteľka, a mnoho ďalších.
Každá z nich je funkčná, teda poslúži na hranie alebo iba ako dekorácia. Bábiky nám za ten krátky čas prirástli k srdcu a sme presvedčení, že si získajú aj vás.

Vianočných škriatkov zo šišiek vyrobila naša dobrovoľníčka Martinka.
Sú maličkí, rozkošní, ochotní poslúžiť ako vianočná dekorácia alebo ozdoba na stromček a medzičasom nám zaplavili celú Samariu. Majú úžasnú schopnosť vyčarovať úsmev na každej tvári.
Kučeravé vlásky naturálnych škriatkov, je žaluďové lôžko a roľničky na ich čapiciach jemnúčko cinkajú.

Tašky vyrobené z kávových obalov sú doménou našej dobrovoľníčky Majky.
Na výrobu jednej tašky spotrebuje päť veľkých kávových obalov a práca jej trvá približne dve hodiny. Výsledok ale stojí za to.
Tašky sú originálne, nápadité, pritom pevné, nepremokavé a ešte hodnú chvíľu voňavé. Určite potešia srdcia a oči aj nos každého milovníka kávy.

Malé vrecúška plnené sušenou levanduľou potešia svojou vôňou takmer všetkých. S výnimkou molí šatových. Preto patria do každej skrine, v šatníku na policu a vďaka praktickej stužke aj na vešiak. Ponúkame ich aj v darčekovom balení po tri kusy.

Výhrevné vankúšiky plnené šupami z pohánky sú určené deťom aj dospelým.
Zohriate v mikrovlnke uvoľnia svalstvo alebo uľavia prieduškám. Hrubšia mäkkučká bavlna je príjemná na dotyk a detský motív poteší milovníkov mačiek.
Pre malé parádnice sme z rovnakej látky ušili aj pár sukničiek.

Dekoratívne drevené domčeky zútulnia každú policu, knižnicu aj kozubovú rímsu. Sú vyrobené z ošetreného starého dreva a natreté voskom. Najkrajšie sú v sérii po troch a ulička z nich je priam neodolateľná.