Občianske združenie SAMARIA zorganizovalo 8. júla 2022 v komunitnej záhrade deň plný detského smiechu. KOMUNITNÁ ZÁHRADA bola PLNÁ ŽIVOTA. Dobrovoľníčky pripravili občerstvenie a aktivity pre deti všetkých vekových kategórií.

Program začal už o 10:00 hod. športovými hrami. Deti si mohli zahrať florball, stolný futbal alebo šach. Pripravené boli aj aktivity pre najmenších ako hádzanie loptičiek do úst veselého klauna alebo lov rybičiek. V záhrade boli pripravené hojdačky, tulivaky, detské knihy, detský domček i pieskovisko. O 12:00 sa pokračovalo tvorením junk journalov (vintage koláž denníkov). Ide o knihy (alebo skôr zošity) tvorené recyklovanými predmetmi – papiermi z časopisov, mapami, pohľadnicami, servítkami, hudobnými záznamami, obálkami atď. Vytváranie junk žurnálov je ako vedenie denníkov ale s použitím viacerých grafických techník, obrázkov, pamätných a spomienkových predmetov, fotografií. Zaznamenávajú a dokumentujú sa myšlienky, spomienky, príležitosti alebo udalosti, ktoré sa autora dotkli. Junk journal rozpráva príbeh a nemusí to byť nutne denný denník.

O 14:30 sa účastníkov potešili vystúpenia detí. Hrou na keyboarde sa prvý predstavil Lukáško Krivošík, po ňom zahral tiež na keyboarde Tomáško Krivošík a vystúpenie detí ukončila hrou na elektronickom piane Margarétka Poláčiková. O 15:00 potešilo každé dieťa predstavenie Ružová rozprávka (Divadlo Spoza voza). Išlo o veselú rozprávku o prasiatkach, ktoré hľadajú svoj domov v rôznych krajinách. Deti s nimi zažili mnoho humorných situácií.

Po predstavení si všetci účastníci užili spoločnú opekačku, kde si mohli pochutnať na tradičných špekáčikoch. Po celý deň prebiehal i Charitný bazár.

Letnými aktivitami pokračujeme ďalej každú stredu od 14:30 do 16:30 sa môžete pridať na skupinovú Arteterapiu. Počet miest je obmedzený, preto nám prosím napíšte alebo zavolajte. Arteterapia sa uskutoční 5-krát po sebe nasledujúce stredy.

Projekt bol podporený z dotácie mesta Hlohovec na rok 2022 v rámci Participatívneho rozpočtu 2021/2022

Categories: Blog