8 druhov látok z toho 5 košieľ, 3 tričká, vankúš, utierky a zvyšky dekoračných látok. Také sú suroviny na zhotovenie veselých upcyklovaných sliepočiek (60 ks) a zajacov (20 ks).

Náš kreatívny tím v Bratislave v zložení Danka, Majka, Martina, Mima vyrobili pre deti našich núdznych klientov darček.

Začiatkom marca sa k nám pripojila nová dobrovoľníčka Danka. Vďaka nej sme sa nadchli pre tieto zvieratká, pomohla nám so šablónami a vyrobila prvý tucet zvieratiek, ktoré sme potom vykŕmili a starali sa o ne až do odovzdania deťom. Sliepočky mali naozaj dobré chovné podmienky, denne boli na čerstvom vzduchu a vždy mali na blízku niektorú z nás. Vyfintili sme ich krajkami, šnúročkami a korálkami, aby potešili každého obdarovaného :).

Na upcyklované sliepočky sme použili 8 druhov látok, z toho 5 košieľ. Na nožičky 3 tričká a na vykŕmenie sme spotrebovali výplň z jedného vankúša. Našťastie jedna sliepočka nezje veľmi veľa, takže trochu krmiva sme si ušetrili a niečo pekné ešte určite vymyslíme. Na zajace sme použili tri druhy špeciálnej látky, ktorá pripomína vrecovinu, na podšívku asi 3 utierky a zvyšky dekoračných látok. Zajačikov- vrecúška sme naplnili sladkosťami a previazali stužkou.

Celkovo vzniklo asi 60 sliepočiek a 20 zajacov, ktoré potešia deti nielen v Bratislave, ale aj v Hlohovci.

Pár sliepočiek (a iných nádherných upcyklovaných výrobkov) doletelo aj k pani prezidentke, ktorú sme 5. apríla navštívili spolu s ďalšími dobrovoľníkmi z celého Slovenska vrámci odovzdávania ceny Dobrovoľník roka 2021- Srdce na dlani. Aj týmto spôsobom sme chceli upozorniť na činnosť Samarie, ktorá už 10 rokov pomáha konkrétne a adresne ľuďom v núdzi.

Categories: Blog