Dňa 4. februára 2018 sa v Hlohovci vo františkánskom kostole Všetkých svätých uskutočnila premiéra divadelného predstavenia „Ja, Katarína, Vám píšem“.  Predstavenie vzniklo ako spoločný projekt  Divadelnej spoločnosti dobrých kamarátov, Občianskeho združenia Samaria, Pastoračného centra Krtko a Bratstva laických dominikánov na Slovensku.

Scenár divadelnej hry je spracovaný podľa knižnej predlohy Luisa de Wohla „Dievča zo Sieny“.  Zachytáva obdobie života svätej Kataríny Sienskej, kedy Katarína ako 15 ročné dievča hľadá svoju životnú cestu a čaká na hlas povolania.

Príprava k premiére predstavenia trvala približne 15 mesiacov.

Nakoľko sa dej odohráva v 14. storočí, okrem zvládnutia náročných textov, bolo potrebné priblížiť divákom stredoveké obdobie aj kostýmovo, scénou, či rekvizitami.  Dobrovoľníci z OZ Samaria Hlohovec a Bratislava zabezpečili látky na zhotovovanie kostýmov, či kulís a šikovné krajčírky – dobrovoľníčky zo Samarie pomohli  pri realizácii niektorých kostýmov. Diváci tak ocenili okrem dynamického deja a výborných hereckých výkonov aj krásne dobové kostýmy.

Keďže predstavenie malo u divákov veľký úspech, na ďalšie reprízy predstavenia sa tak môžu tešiť diváci aj v Skalici, vo Veľkom Záluží, v Košiciach, Trnave, Bratislave, či v Topoľčanoch.